Meny

Kontakt
Lukk meny

Stamsaas Fritid AS – 100% Bobil.

Vår visjon er «Bobilglede» og målet vårt er å oppnå den ultimate Bobilglede. Bobil er et produkt, men hos oss er opplevelsen i fokus.

Besøk oss virtuelt i 360 visning her.

Det betyr at vi selger produkter som skaper glede og vi ønsker å gjøre hele opplevelsen med bobil til en glede. Vi vet at bobil på lik linje som andre produkter kan ha feil og mangler, ting oppstår ofte når det minst passer. Dette er ikke noe vi planlegger eller ønsker skal skje, men når det skjer er det vår intensjon å løse dette på best mulig måte for deg. Derfor har vi 20 kollegaer i vårt ettermarked som har som sin oppgave å tilrettelegge for alt mulig gjennom bobilens livsløp. På Stamsaas Fritid jobber det mennesker som har som sin oppgave å bidra til din bobilglede. Vi setter stor pris på at du tar en dialog med oss både når vi gjør ting som er bra og når vi ikke leverer slik du ønsker. Vi jobber hele tiden for å bli bedre og det er deg som kunde som styrer oss den rette veien.

Siden vi startet med bobil i 2001 og det året solgte 3 bobiler, har vi per 31.12.2020 solgt og levert 3230 nye og brukte bobiler. Så tusen takk til alle dere som har vært våre kunder, til dere om er våre kunder og velkommen til våre nye kunder når vi treffer dere.

Som en av de store frittstående bobilforhandlerne i Norge ønsker vi å skille oss ut. Vi skal være litt annerledes og gjør noen ting som du kanskje ikke forventer. Vi fokuserer på opplevelsen og skal gi deg dette på en god måte gjennom inspirasjon og informasjon. For å se litt hva vi gjør følg oss på Facebook der oppdaterer vi oftest. Så har vi Instagram for kule bilder. På Youtube deler vi videoer om det meste, der kan du følge kanalen vår og få oppdatering hver gang vi publiserer noe nytt. Har du fått med deg Bobilpodden, vår helt egen podcast? I tillegg arrangerer vi både LIVE sendinger digitalt og kurs og aktiviteter i våre lokaler. Alt mulig du er nysgjerrig på om bobil prøver vi å dele med dere hele tiden.

Vi har, om det er lov å skryte, flotte lokaler med innendørs areal på 4000m2 og 10 000m2 utearealer der vi ønsker vi å tilby et variert utvalg av nye og brukte biler i alle størrelser. Vi skal her dekke alle våre kunders behov for service fra A til Å og tilby dere forutsigbarhet og kvalitet.

Vi i Stamsaas Fritid vil gjøre vårt ytterste for at du som kunde skal ha en positiv opplevelse du gjerne forteller andre om. #BOBILGLEDE

100 år med glede bak hver sving i veien

Stamsaas-historien går 100 år tilbake i tid. Dagens Stamsaas Fritid styres av Carsten Erichsen (daglig leder til 2020), Camilla Erichsen (daglig leder fra 2020) og Richard Erichsen (administrasjonssjef og styreleder).

Stamsaas Fritid har sine røtter hele 100 år tilbake i tid. Bobilgleden startet i 2001, men før dette forsynte familiebedriften sarpinger med biler gjennom generasjoner.

– Nå er vi 100 prosent bobilbedrift. Bobilglede fra Stamsaas Fritid i Sarpsborg har blitt et begrep som fører til at vi har kunder fra hele landet, sier daglig leder Camilla Erichsen.

100 Prosent familieeid

Som sin far Carsten Erichsen, er Camilla (32) oppvokst i en familiebedrift som innebar et liv i bilbransjen. Carsten ble ung og nyutdannet soussjef i 1983, i et Stamsaas AS med Ford personbiler som hovedsatsing. Camilla jobbet litt i familiebedriften allerede som 12-åring. Fra 1. april 2020 tok hun over jobben som daglig leder etter sin far. Stamsaas Fritid satser nå utelukkende på bobiler, og har markedsledende merker.

– Broren min Richard (27) er administrasjonsleder og styreleder, jeg er daglig leder – men føler meg som daglig assistent for alle, mens Carsten bare er helt sjef, svarer hun og ler når hun får spørsmål om titler på jobben.

Faktum er at Carsten Erichsen skryter av arvingene som nå tar ansvar, og at overtakelsen av lederskapet i familiebedriften har gått strålende. Bedriften som sysselsetter 30 årsverk pluss tilkallingsvikarer leverer 250–300 bobiler i året. Det store antallet biler i omløp medfører veldig mange oppgaver og gjøremål for at kundene skal få det de vil ha. Og sommersesongen er selvsagt veldig mye mer hektisk enn vinteren hos Stamsaas Fritid.

Syv merker

Camilla Erichsen forteller at bedriften selger syv ulike merker nye bobiler, og de aller fleste merker som brukte biler. En bobil er et mye mer komplekst produkt enn en personbil.

– Du setter i prinsippet et hus oppå en bil. Det er mye utstyr og veldig mange ting som skal spille sammen. Det gjelder også alle leverandører og underleverandører som involveres i en bobil. Det er selvsagt krevende, men også veldig gøy å drive med dette, smiler hun.

En ny bobil koster fra 800.000 kroner og oppover. Det er en stor investering for de aller fleste, og dermed viktig å ha en god leverandør. Familien Erichsen sier at de leverer bobilglede, altså selve opplevelsen av å eie og bruke en bobil.

Bobilglede: Slagordet bobilglede har blitt godt kjent i Norge.

Et spesielt år

I 2020 stoppet salget fullstendig opp i mars, etter koronautbruddets første bølge. Det ble ikke spesielt mye bedre i april da euro ble vesentlig dyrere og bobilprisene økte. Men med våren kom optimismen og nordmenns trang og lyst til å ferdes rundt i eget land. For Stamsaas Fritid betød det økt omsetning og mange nye kunder.

– Bobilkundene er ofte godt voksne mennesker som kjøper seg et luksusgode. Det var mange førstegangskjøpere i år, og vi måtte finne nye tekniske løsninger med bruk av video for å styrke bruksopplæringen. Det er jo endel å sette seg inn i når man ikke har hatt bobil tidligere, forteller hun.

Service og kvalitet

I tillegg lanserte bedriften konseptet «eie og leie», som slo bra an. Kunder kjøpte bobil og fikk veiledning og opplæring i utleie av bilen på en profesjonell måte. I tillegg flyttet selskapet Unike Reiser inn i lokalene på Tunejordet, for å satse på utleie av bobiler – som ble et hett marked i år.

– Det viktigste for oss som jobber her, er å gjøre det enklest mulig for kundene våre. Forventningene til kundene er høye, og vi forsøker å innfri. De fortjener den ultimate bobilglede som en opplevelse, sier hun.

Selv om lokalene er på hele 4.000 kvadratmeter inne, pluss masse plass ute, ønsker Camilla Erichsen seg enda mer plass til de nesten 150 bobilene som er til salgs. Hun er alltid mentalt på jobb og brenner for bobilglede. Stamsaas Fritid har mange kundekvelder og aktiviteter. Det at konkurrentene hermer, tar hun som god attest og bekreftelse på at de gjør mye rett. Uansett er service og kvalitet viktigst for den daglige jobben. Det er en rettesnor i familiebedriften.

– Vi skulle hatt en storslått feiring av 100-årsjubileet, men må vente. Vi gleder oss til å feire når samfunnet er klart for det, avslutter de tre samstemt.

JOHAN STAMSAAS

JOHAN STAMSAAS: Drev vognmannsforretning i 1914 allerede

CARL WILHELM ERICHSEN

CARL WILHELM ERICHSEN: Første generasjon Erichsen kjøpte etter hvert Stamsaas.

Gamle lokaler i Pellygata

Stamsaas-lokaler i Pellygata.

CARSTEN ERICHSEN

CARSTEN ERICHSEN: Andre generasjon Erichsen, drev lenge sammen med broren Lars Erichsen.

Camilla Erichsen

CAMILLA ERICHSEN: Tredje generasjon Erichsen som daglig leder fra våren 2020.

Richard Erichsen

RICHARD ERICHSEN: Tredje generasjon Erichsen, styreleder og administrasjonssjef.

Selskapshistorien

 • 1920
  Johan Stamsaas Automobilforretning etableres
 • 1928
  Driften flyttes til Pellygt. 66
 • 1930
  Får agenturet for Ford
 • 1953
  Blir aksjeselskap
 • 1956
  Selskapet selges til C. W. Erichsen 33 prosent, Sverre Lande 33 prosent og Armand Karlsen 33 prosent
 • 1966
  Karosseriverkstedet flyttes til Tunebakken
 • 1967
  Verksted åpner nytt bygg på 1.064 m2 i Vogtsvei 40
 • 1970
  All virksomhet flytter fra sentrum til Tunejordet
 • 1971
  Konsernet A/S Stamsaas med A/S Stamsaas Last og A/S Stamsaas Halden
 • 1972
  Stamsaas Last AS 67 prosent eierandel og Moss Bil 33 prosent
 • 1984
  A/S Stamsaas Last kjøpes ut fra de to eksterne eierne
 • 1988
  AS Stamsaas Halden går konkurs
 • 1990
  Navnskifte til Stamsaas AS
 • 1991
  Stamsaas AS skifter navn til Stamsaas Eiendom AS og Stamsaas Last AS til Stamsaas AS
 • 1996
  Igjen etableres Stamsaas Halden AS
 • 2000
  Stamsaas AS kjøper Saga Auto AS

Ford TT bobil ca. 1920.

Bobilferie er en fleksibel ferieform.

Ekte bobilglede

GLEDE: Camilla Erichsen og Jens Kristian Hole på Norgesferie med masse bobilglede.

 • 2001
  Stamsaas AS kjøper 67 prosent av Moss Bil AS med selskapene FAF AS og Arne Klemsdal Bil- utleie (omdøpes til Stamsaas Bilutleie AS)
 • 2002
  FAF AS slås konkurs og Stamsaas Fredrikstad AS stiftes med 100 prosent eierskap. I konkursen forsvinner også eierandel i Stabburveien Bil, og Skade & Lakk
 • 2003
  Datterselskap etableres: Stamsaas & Brennes Karosseriverksted i Fredrikstad (Omdøpes senere til Ett steg Foran)
 • 2004
  Refinansiering av Moss Bil AS gir også 100 prosent eierskap. Etablering av Østfold Rednings-tjeneste sammen med Martiniussen 33 prosent
 • 2006
  Splitting av konsernet i Stamsaas Eiendom AS (Med nyetablerte Fritid, Vogtsvei 40, Halden og Ø. R. Tjeneste) og Stamsaas Holding AS
 • 2007
  Østfold Redningstjeneste selges ut til Martiniussen og Bilavtale.no AS blir nytt firma (etter Make my Day AS)
 • 2013
  Stamsaas Halden AS skifter navn til CE Auto AS
 • 2015
  CE Auto AS slås konkurs
 • 2017
  Vogtsvei 40 AS skifter navn til Stamsaas Company AS. Stamsaas Holding selger driften av Stamsaas AS (m/Bilutleie)/Stamsaas Moss AS og Stamsaas Fredrikstad AS til Sulland Gruppen
 • 2020
  Tre selskaper tar vare på Stamsaas-arven fra 1920; Stamsaas AS, Stamsaas Fritid AS og Stamsaas Company AS (Bilavtale.no AS skiftet navn til Bobilglede AS)

Våre ansatte

Camilla Hole Erichsen

Camilla Hole Erichsen

Styreleder

+47 94 85 00 08camilla@stamsaasfritid.no
Richard Erichsen

Richard Erichsen

Daglig Leder

+4790639002richard@stamsaasfritid.no
Morten Alex Myhre

Morten Alex Myhre

Salgsleder

+47 400 60 716morten@stamsaasfritid.no
Ove Rekdal

Ove Rekdal

Salgskonsulent

+47 479 26 277ove@stamsaasfritid.no
Svein F. Hågensen

Svein F. Hågensen

Salgskonsulent

+47 416 16 222svein@stamsaasfritid.no
Alexander Gjermundsen

Alexander Gjermundsen

Garanti- og reklamasjonsansvarlig

+47 469 89 905alexander@stamsaasfritid.no
Jane Hansen

Jane Hansen

Salgskoordinator

+ 47 483 17 275jane@stamsaasfritid.no
Øyvind Johannessen

Øyvind Johannessen

Driftsleder

+47 948 63 630oyvind@stamsaasfritid.no
Hans Christian Holen

Hans Christian Holen

Serviceleder

+47 483 10 593hans.chr@stamsaasfritid.no
Karl Petter Martinsen

Karl Petter Martinsen

Verksmester

+47 69 13 89 40petter@stamsaasfritid.no
Lars Erik Johnsen

Lars Erik Johnsen

Kundekonsulent Verksted

+47 459 08 981lars.erik@stamsaasfritid.no
Leif Hegland

Leif Hegland

Kundekonsulent

+47 479 27 684leif@stamsaasfritid.no
Svein André Øra

Svein André Øra

Mekaniker

69138940verksted@stamsaasfritid.no
Damien Engen

Damien Engen

Delelager ansatt

47926212damien@stamsaasfritid.no
Andreas Enghaug Jenssen

Andreas Enghaug Jenssen

Montør

+47 69 13 89 40verksted@stamsaasfritid.no
Bjørn Folke Reinaas

Bjørn Folke Reinaas

Vaktmester

69138940firmapost@stamsaasfritid.no
Hanne Leine Kure

Hanne Leine Kure

Regnskapssekretær

+47 69 13 89 40hanne@stamsaasfritid.no
Øyvind Bjerketvedt

Øyvind Bjerketvedt

Mekaniker

+47 69 13 89 40firmapost@stamsaasfritid.no
Fredrik Madsen

Fredrik Madsen

Delelager ansatt

45969546fredrik@stamsaasfritid.no