Meny

Kontakt
Lukk meny

5 tiltak som holder musene ute av din bobil!

Mus ser ikke så skumle ut , men de kan virkelig gjøre store skader. Det er ikke uvanlig at skadeverk fra mus kommer opp i flere hundre tusen kroner på en bobil.

Mus + Bobil = Usant

Mus ser ikke så skumle ut , men de kan virkelig gjøre store skader. Det er ikke uvanlig at skadeverk fra mus kommer opp i flere hundre tusen kroner på en bobil. Det trenger bare et 6mm stort hull for å finne veien inn! Vinteren er den perioden har musene er på jakt etter litt ekstra mat og husly. Noe som gjør bobil og
campingvogn til et attraktivt sted. De har en unik evne til å lukte mat på lang avstand. De kan hoppe, er gode klatrere og kommer seg inn de mest utrolige sider.


I 2020 hadde vi på Stamsaas Fritid 5-6 bobiler blant våre kunder som hadde blitt musespist. Dagfinn på delelageret forteller også at det er 4 biler på vei inn nå i 2021 for reparasjon etter musebesøk. Han forteller videre at kostnaden for disse jobbene ligger mellom 60.000-120.000 kroner bare i deler. I tillegg kommer arbeidet med å bytte ut de ødelagte komponentene. For å referere til den siste kunden vi hadde på takst av skade så hadde musene spist stolputen på passasjersetet, trekket på armlenet, begge madrassene bak i sengen, luftfilteret i motorrommet, gummipakninger og på ledninger i motor. For å referere til kundens utsagn:

«Dette er noe skikkelig drit!»


Årsaken til at mus gnager på alt er fordi tennene deres vokser konstant. Om de ikke gnager vil de dø, så de gjør dette for å slite på tennene. Så hvilke tiltak kan du gjøre for å redusere sannsynligheten for «innbrudd» og holde musene vekk fra din bobil:

Først ser vi på tre klassiske kjerringråd:

1. Eddik på hjulene,mus liker ikke lukten
2. Einerkvister og hvitløk på dekkene eller motorrom.
3. Musebørster rundt dekkene.


Fem tiltak som fungerer:

1. Fjerne all mat og matrester i bobilen.
2. Renhold slik at rester fra matlaging på tur blir borte.
3. Gå over bobilen og se under etter veier musen kan ta inn og tette dette med stålull eller
tettemasse. Tett avløpsrøret med stålull.
4. Sette opp elektrisk musefelle og/eller elektronisk museskremmer(høyfrekvent lyd).
5. Inspiser bobilen jevnlig, se etter gnaging og lort, husk også en titt i motorrommet.


Ikke gjør dette:

Ikke legg musegift inne i bilen, da kan de dø og bli liggende steder du ikke vil ha mus.
Hvis mulig ikke ha på varme, da dette tiltrekker mus som vil vekk fra kulden.

No items found.
No items found.