Meny

Kontakt
Lukk meny

Bobilmessen 2019 vel overstått!

Vi besluttet at vi skulle satse og leie en egen standplass i 2019. Det endte med kåringen «Beste Stand».

Tidligere i år satt vi og diskuterte årets messe og funderte på om vi skulle delta kun med bemanning på stand hos ulike merker eller gå «all in» med egen stand. Vi besluttet at vi skulle satse og leie en egen standplass. Det endte med kåringen «Beste Stand».

Av erfaring så er veldig mye som skjer innen bobilbransjen litt traust og vi gjør ofte det samme som tidligere fordi det fungerte sist. På Stamsaas gjør vi også mye av det samme som tidligere, men vi prøver også å tenke litt utenfor boksen og være litt annerledes. Vi vil være den mellomstore familiebedriften som ikke alltid fremstår som helt A4. Også har vi lyst å vise frem hvor joviale og kunnskapsrike vi er. Så hvordan skulle vi få til dette?

Konseptet

Bobilglede er visjonen vår og kjerneverdien i alt vi gjør. Det er ikke alltid vi får det til, men det peker ut veien vi prøver å gå. Så hvordan kunne vi med 100m2 midt inne i en stor messehall greie å dele bobilglede med flest mulig mennesker?

Svaret kom vi frem til gjennom å se tilbake på tidligere erfaringer fra messer både som deltaker og utstiller. Noe vi ofte savnet var et sted det var mulig å sette seg ned og ta en pust i bakken fra mye gåing. Det som frister når man setter seg ned er noe kaldt å drikke, så derfor ble første del av konseptet «Stamsaas Fritid Lounge». Her kunne man komme innom og sette seg ned i en god stol og samtidig få noe å drikke og kanskje noe å tygge på.

Andre del av konseptet bygger på kursene vi ofte har gjennom høst og vintersesongen. Siden bobil er komplekse produkter som det ofte kan være litt vanskelig å forstå, så ønsker vi å utdanne og informere. Gjennom samarbeid med våre leverandører satte vi opp et variabelt dagsprogram for å utdanne de besøkende til messen innen ulike temaer. Temaene vi valgte å fokusere på i år var:

Program:

Target as: Antenne Parabol eller Streaming. Hva skal jeg velge? Roger Berg kommer for å hjelpe deg å finne den beste løsningen til TV i din bobil.

Bilpleiekongen og Spot On: Det blir først et foredrag med tips og triks til hvordan pleie og ta vare på din bobil. Deretter følges det opp med et foredrag om støttebein. Andreas Skotner kommer og deler av sin kunnskap med dere.

Carthago Club Norway: Vi får besøk av Rita Vik Amundsen som skal fortelle litt om hvordan det er å være med i en bobilklubb. Så lurer du på hva du får igjen for å melde deg inn i en klubb ta turen innom for dette foredraget.

Quiz: Vi avslutter messedagen med å invitere til bobilquiz på Stamsaas Fritid sin stand. Det blir lag på inntil fire deltakere og premie til vinnerlaget. Tar du utfordringen og vil bryne bobilkunnskapene dine. Torsdag, fredag og lørdag 16.00.

Foto FinnSummeTone: Med mobilkamera på bobiltur. En innføring i hvordan man tar kvalitetsbilder med mobiltelefonen. Ta turen innom for å forbedre fotokunnskapen din slik at du kan ta bedre bilder på bobiltur. Finn Bjurvoll Hansen er profesjonell fotograf og utrolig dyktig. Gå ikke glipp av dette.

#Bobilglede med Finnsumetone: Finn og Tone bor fulltid i bobilen. Kom og hør litt om nyttige tips og humoristiske innslag. Dette blir bra, møt opp tidlig for å sikre deg plass.

Truma/Alde: Ta turen innom for å få med deg litt informasjon om bruk av manøverpanel / iNet – muligheter for ekstrautstyr og sammenkobling til helklimaanlegg osv. Trond Berntzen deler av sin kunnskap.

Dometic: Dometic tar turen innom for å prate om ladere og omformere. DCDC blir diskutert, noe som er veldig interessant i forhold til bobil fremover.

Videokurs med Black Film As: Vi bruker Black Film til å filme og produsere en del av våre kundehistorier. De kommer med masse god kunnskap på hvordan du kan bli din egen videoprodusent med din egen mobiltelefon. Disse gutta er dyktige, gled dere til å treffe de.

Kurs i Vinterklargjøring: Knut og Bjørnar, to av våre dyktige teknikere, tar dere med på et kurs i hva det er lurt å huske på når bilen skal klargjøres før vinterlagring.

Gasskurs: Mange er redde for gass. Trenger vi å være det? Bjørnar tar dere med på et kurs i gass og hva det er kjekt å kunne rundt dette.

Flere av foredragene ble sendt live på Facebook, så hvis du vil se de igjen så gå inn på Stamsaas Fritid sin Facebook side.

Gjennomføring

På messen hadde vi også med oss popcornmaskin, sjokolade og masse mineralvann.

Etter fire dager så hadde vi levert ut nærmere 1200 poser med popcorn! Noen foredrag var fulle med ståplasser i tillegg og andre foredrag hadde ledige plasser. Tilbakemeldingen på foredragene var positive både fra foredragsholderne og publikum. Vi fikk pratet med både eksisterende kunder og personer vi aldri tidligere hadde hilst på. Spesielt 12V flammelampene som var med for å skape stemning fikk mye oppmerksomhet. Gulltigeren som stod på scenen ble mye kommentert, det var en artig detalj. Samtlige vi hadde med som var på jobb under messen koste seg hver dag, og vi spiste såklart en god del popcorn selv.

«Beste Stand»

På lørdag ettermiddag da vi var midt i Quiz så kom Konrad Sel, messegeneralen, på overraskelsesbesøk og tok over mikrofonen. Han hadde med seg en veldig koselig overraskelse som var en vakker blomsteroppsats og en diplom med teksten «Beste Stand». Det var en bekreftelse på at vi hadde gjort noe riktig i forhold til å dele bobilglede med andre.

Hva skjer videre?

Nå som messen er over skal vi evaluere og deretter finne ut om dette er noe som videreføres og hvordan konseptet da kan gjøres enda bedre. Vi har allerede blitt kontaktet av andre som ønsker å samarbeide til neste år. Før vi kommer dit så er høsten og vinteren fullbooket med eventer og kurs som skal planlegges og gjennomføres. Først ut er kurs i vinterklargjøring, tett oppfulgt av «Ladies Night» Bobilfruer nå i starten av oktober. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om hva vi skal arrangere i høst!

Vi ønsker å takke alle som var med på å gjøre Bobilmessen i Lillestrøm til en suksess fylt av bobilglede. Så skal vi jobbe videre med å skape enda mer bobilglede fremover. 🙂

Hilsen Camilla

Podcast

Bobil

Bobilglede

Weinsberg

Carthago

Challenger

Frankia

Rapido