Meny

Kontakt
Lukk meny

Golf og bobil, en genial kombinasjon

De to første sesongene tilbragte vi årlig 50 netter i bobilen. Nær halvparten av overnattingene var på en golfbane.

Lidenskapen for golfspill er en av de viktigste grunnene til at jeg kjøpte bobil i mai 2018. Vi velger ofte å overnatte der vi finner en golfbane med egne bobilplasser. Da føler vi oss velkomne og nyter livet.

De to første sesongene tilbragte vi årlig 50 netter i bobilen. Nær halvparten av overnattingene var på en golfbane. Vi finner selvsagt fine campingplasser og fricamper på våre bobilreiser, men golfinteressen er såpass stor at vi styrer mot golfbanene med gode forhold for oss bobilister. Og man må ikke golfe hver dag man overnatter på en golfbane. Naturskjønne omgivelser er også et godt utgangspunkt for sykling, bading og turaktivitet.

Strøm, dusj og lunsj

Vi har to gasstanker med oss, så behovet for å koble seg til elektrisitet er ikke absolutt. Men mobiltelefon, PC, klokke og mye annet skal lades, så det er praktisk å kunne koble seg til strøm. De golfbanene som har tilrettelagt for bobiler på besøk, har egne strømuttak. Men det hender også at vi overnatter på en enkel parkeringsplass og går på gass.

Du finner alltid nødvendig informasjon på golfklubbens nettside om overnatting, restaurant og andre fasiliteter. Vi dusjer sjelden i bobilen, selv om det er både nok og varmt vann ombord. Vi passer på å dusje etter en golfrunde, i garderoben på golfklubbhuset. Litt mer plass, komfort og lange dusjer med ubegrenset med vann frister. Samtidig passer vi på å bruke golfklubbens toaletter mest mulig. For oss er det greit å drasse på minst mulig spillvann og et fullt toalett. Færre tømminger betyr mindre styr. På svenske golfbaner får man som regel også rene håndklær til fri benyttelse, Mindre å vaske og tørke underveis.

Har golfklubben restaurant, tar vi ofte et varmt måltid mens vi er der. Dette er som regel både billig, godt og hyggelig. Selvsagt lager vi endel mat ombord, men middagsmat betyr mer styr og oppvask. Steker du for eksempel biff eller hamburger i bobilen, er det vanskelig å unngå fettsprut og litt lukt. Dette til tross for at vi har elektrisk vifte over komfyren. Når vi er på tur vil vi nyte mest mulig. Vi har også en liten gassgrill som vi mye heller bruker enn å bruke stekepanne inne i bilen.

Billig golf og god søvn

Spiller man mye golf på tur, vil det selvsagt koste endel. Full greenfee for to voksne mennesker blir som regel over tusenlappen. Jeg synes drøye 10.000 kroner for 10 golfrunder er dyrt, selv om både fruen og jeg fortjener det.

Derfor leter vi etter rabattordninger. Vi har skaffet oss Golfhäftet, Golf i Østfold, Albrecht Golf Führer og Golfa rundt Vänern. Det betyr at vi stort sett spiller for halv pris. Men sjekk nøye vilkår på ulike kort. Golfhäftet har med årene fått mange begrensninger, som at det på mange baner ikke gjelder i ferien og helger. Billigere golf betyr mer i budsjettet for restaurantbesøk og bedre ferieøkonomi for oss. For golf skal vi spille☺ Det er ofte lavere overnattingsavgift på en golfbane enn en campingplass.

Vi har fått litt erfaring, og styrer unna baner som har trafikkerte veier eller annen støy nær bobilplassen. Det er dessuten mye hyggeligere å nyte frokosten til et kor av fuglesang enn bilstøy.

Felles interesser og hygge

Når vi booker en golfrunde, helst gjennom systemet Golfbox, ser vi ofte etter lokale spillere som er medlemmer av banen/klubben vi besøker. Enkelte ganger spiller vi alene og orker ikke å være så sosiale med ukjente. 

Men golfen er fantastisk på den måten at folk spleises av felles interesse. Å spille golf sammen med lokale på en fremmed bane, innebærer gode råd på den ukjente banen. Dessuten har det skjedd mange ganger at vi har tatt en kald drikke og et måltid sammen med nye bekjente. Vi har også blitt invitert hjem til folk og til hyttebesøk. Har du sosialt behov utover til faste reisemakker, kan du enkelt få dette gjennom golfen.

Vi trives veldig godt i eget selskap som to voksne med 32 års ekteskap på baken. Selv om vi er veldig sosiale, liker vi oss veldig godt som bare oss to. Gjerne i en eller annen sommeraktivitet. Med egen bobil kan vi variere, avtale møter med venner og familie, være sosiale med nye, og ikke minst være fleksible med beslutninger om ferden videre.

Gode tips videre på veien

Våre bobilferier har gått rundt i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Frankrike. Jeg bruker ganske mye tid til research rundt golfbaner og turistdestinasjoner på forhånd. Det synes jeg er velig hyggelig og lærerik tidsbruk som forbedrer ferien.

Folk du møter liker ofte å bli spurt om tips fra sitt nærområde. Bobilgolfere liker å dele erfaringer og tips for gode opplevelser. Det handler om to ting: Å spørre folk og lete på nett. Vi greier oss godt i muntlig engelsk, men sliter litt når folk snakker bare fransk eller tysk. Og enkelte danske dialekter kan være vriene. Men det går alltid bra når man er blid, ydmyk og gestikulerer i møter med mennesker. Golfere snakker godt sammen, uansett språk. På internett kan nødløsningen være å putte en fransk tekst over i Google Translate.

Sverige er vårt desiderte favorittland for kombinasjonen golf/bobil. Svenskene er best på å tilrettelegge for bobilister på golfbanene. Billige restauranter, dusj med håndkle, strøm og hyggelige svensker. Vi reiser mest i innlandet når vi skal golfe, men trekker mer mot kysten når sjøliv og bad kaller. I mange gjestehavner har de tilrettelagt opplagsplasser for bobiler på sommeren.

Norge blir bedre og bedre for bobilgolfere. Danmark og Tyskland tilrettelegger fint lite, men det løser seg som oftest med en parkeringsplass, ställplatz eller campingplass.

Bobil

Bobilglede

No items found.