Meny

Kontakt
Lukk meny

Slik planlegger jeg Norges-ferien med bobil

En god bobilferie i Norge er planlagt, med ulike valg for veien videre – avhengig av vær, trivsel og hva vi vil se og oppleve i løpet av ferien.

En god bobilferie i Norge er planlagt, med ulike valg for veien videre – avhengig av vær, trivsel og hva vi vil se og oppleve i løpet av ferien.

Noen liker å planlegge dag for dag hele ferien, uansett om det er bobilferie eller noe annet. Andre liker å ha det veldig fleksibelt og planlegge minst mulig. Jeg liker å planlegge ulike scenarier, samtidig som vi vil ha muligheten til å ombestemme oss og legge om kursen underveis. Bobilen som ferieform er som skapt for det siste. Her er noen tips for planlegging av Norges-ferien 2020.

Foreninger og fordeler

Et NAF-medlemskap er ganske billig i forhold til hva du får igjen. Det er personlig. Dermed har du som medlem en rekke fordeler både rundt privatbilen og bobilen. Kartbok, reisetips, rabatter ulike steder, NAF-campingplasser og mye mer. Så finnes det bobilforening, caravanforening og flere campingkort som gir fordeler og rabatter. For ikke å glemme Den Norske Turistforening (DNT).

Skal du ha praktiske tips om reiseplanleggingen og bobillivet, finner du mye i grupper i sosiale medier som Facebook. Skriv inn spørsmålet ditt, og du får nesten garantert flere svar og tips tilbake. Dette er moderne delingskultur på sitt beste. Gruppene finner du gjennom søkefeltet.

Jeg følger med i ulike grupper og på nettsider, mest for å fange opp gode tips som lagres eller benyttes kjapt. Du finner masse konkrete tips for ulike reisemål i Norge.

Nettsider som bobilportal.no, bobilplassen.no, bobilverden.no, bobilforeningen.no og naf.no gir deg råd om destinasjoner, bobilplasser, reiser, tømmestasjoner, campingplasser, fricamping og mye mer.

Bøker, kart og nett

Bokhandlere og bobilforretninger har masse flotte reisehåndbøker du kan kjøpe. Husk også at ditt lokale bibliotek kanskje har noe god reiselitteratur eller nyttige håndbøker du kan låne helt gratis.

Bobilbøker med kart og tips bør ikke være av for gammel årgang. De oppdateres gjerne årlig, og det skjer mye nytt i turist-Norge. De ulike byer, tettsteder og distrikter i Norge har destinasjonsselskaper som gjør alt de kan for å informere deg best mulig. Og for at du skal legge turen din til akkurat deres sted.

Visitnorway.no er et veldig godt utgangspunkt for letingen etter drømmeferien i Norge. Det kan ta tid å finne frem i de enorme informasjonsmengdene på nettet, men det er vel anvendt tid. Personlig drømmer jeg meg bort i mange retninger underveis. Man lærer også mye Norges-geografi og om landet generelt.

Et godt søk på nett kan være for eksempel «bobil i Stryn», «Rallarvegen og bobil», eller «sørlandsferie og bobil». Ulike aktører kjemper også med markedsføringskronene som våpen om å komme høyest opp på en side med søkeresultat. Google-annonser og betalte søkeord benyttes flittig og finurlig av proffene. Derfor kan det ofte være lurt å bla seg en side eller to nedover for å finne det spesielle og autentiske som ikke er mest kommersialisert.

På visitnorway.no kan du finne gode tips, topp 10 reisemål, lavbudsjettips, høydepunkter og lenker til en masse gode nettsteder.

Turistforeningen og ut.no

DNT er Norges største friluftsorganisasjon, med over 300.000 medlemmer. Ulike lokallag gir deg et vell av gode tips for deg som liker å ferdes i norsk natur. Og det handler mer om og gi deg sunne naturopplevelser enn å selge deg det dyreste og heteste ferieopplegget.

I mars, da koronaen første til at jeg og mange andre ville gå turer på nye steder i nærområdet, fant jeg nettstedet ut.no og appen Ut, som DNT står bak. Turstier, reisetips og severdigheter i hele Norge er møysommelig plottet inn i systemet. Du kan se gjennom kartet rundt i Norge og få haugevis av tips, råd og turer du vil drømme om å oppleve.

Først fant jeg nye turstier i Østfold, som ble testet i vår. Etter hvert har jeg funnet mange gode alternativer og mulige naturopplevelser for sommerferien. De to første ukene av sommerferien vår går med bobil til Kongsvinger, deretter til Kragerø og langs Sørlandskysten, rundt Lindesnes og til Stavanger. Så inn i Ryfylke, over fjellet til Odda og Folgefonna, Hardanger, Bergen, Sogn, Nordfjord, Jotunheimen og hjem.

Variasjon og aktiv ferie

Vi liker å overnatte bare én eller maks to netter samme sted og få nye opplevelser før vi drar videre. På planen i år har vi golf, offroadsykling i skog og mark, bading og soling, severdigheter, restaurantbesøk, fjell- og toppturer, kanskje brevandring og familiebesøk. På ut.no finner jeg masse spennende muligheter og hjelp. Vær, humør, tilfeldigheter og vind vil sikkert påvirke mye underveis. Men i hodet og i planen ligger opplevelsene og venter på oss☺

Sommeren 2020 vil by på masse Norge og mye natur for oss. Og på sensommeren håper vi på bobiltur langs Svenskekysten og Vänern, dersom nabolandet får litt mer kontroll på koronaen. Kanskje det også blir en tur til Danmark for å besøke familie og nyte det herlige ferielandet. Vi bor i Sarpsborg det er kjapt og enkelt å komme ut i Europa. Derfor kan det også hende vi rekker en miniferie i Nord-Tyskland til høsten. Men vår Norges-ferie er hovedferien i 2020, og den var planlagt lenge koronaen gjorde ting litt mer komplisert. Vi ser frem til masse frisk luft og gode ferieopplevelser i vårt beste ferieland – Norge.

Bobilglede

Kunnskap

No items found.