Meny

Kontakt
Lukk meny

Den Ultimative Guiden til Camping med Campingvogn:

Tips og Triks for et Minneverdig Eventyr

Å legge ut på et campingeventyr med campingvogn kan være en spennende og uforglemmelig opplevelse. Enten du er en erfaren camper eller prøver det for første gang, gir et hjem på hjul en unik følelse av frihet og fleksibilitet. Men for å få mest mulig ut av campingturen din, kan litt planlegging og forberedelse være svært nyttig. Her kommer denne ultimate guiden fra Stamsaas Fritid inn.

I denne omfattende artikkelen vil vi guide deg gjennom en rekke tips og triks for å sikre at din campingopplevelse med vogn er både hyggelig og problemfri. Fra å velge riktig campingvogn og essensielt utstyr, til å finne det perfekte campingstedet og maksimere komforten på veien, vi har dekket alt. Vi vil også dykke ned i sikkerhetstiltak, pakketips, og råd om hvordan du best utnytter omgivelsene for å skape livslange minner.

Enten du planlegger en langhelg eller et eventyr på tvers av landet, er denne guiden fylt med verdifull informasjon som vil hjelpe deg med å ha en virkelig minneverdig campingopplevelse. Så spenn deg fast, ta fram kartene, og gjør deg klar til å legge ut på veien!

Fordeler ved camping med campingvogn

Camping med campingvogn tilbyr en rekke fordeler som gjør det til et attraktivt alternativ for friluftselskere. For det første gir det bekvemmeligheten av å ha et hjem borte fra hjemmet. Med en campingvogn kan du ta med alle dine essensielle ting, inkludert sengetøy, kjøkkenutstyr, og personlige eiendeler, noe som sikrer at du har alt du trenger for en komfortabel campingopplevelse. I tillegg er campingvogner ofte utstyrt med fasiliteter som bad, dusj, og matlagingsmuligheter, noe som gjør det enklere å nyte hjemmets komfort mens du utforsker det store utendørs.

Campingvogn tilbyr også en fleksibilitet som tradisjonell camping kanskje ikke gjør. Med en campingvogn har du friheten til å velge din destinasjon og endre dine planer på impuls. Hvis du kommer over en fantastisk utsikt eller en sjarmerende by, kan du enkelt parkere campingvognen din og bli en stund. Denne fleksibiliteten lar deg virkelig fordype deg i naturens skjønnhet og ta deg tid til å utforske stedene som fanger hjertet ditt.

Til slutt gir camping med campingvogn en følelse av fellesskap. Campingplasser og campingvognparker huser ofte et bredt spekter av campere, noe som skaper en mulighet til å møte likesinnede og skape nye vennskap. Å dele historier rundt bålet, utveksle reisetips, og knytte bånd over felles opplevelser kan gjøre ditt campingeventyr med campingvogn enda mer hyggelig og minneverdig.

Å Velge Riktig Campingvogn for Dine Behov

Å velge riktig campingvogn for dine behov er avgjørende for å sikre en komfortabel og hyggelig campingopplevelse. Det er flere faktorer å vurdere når du velger en campingvogn, inkludert størrelse, planløsning og funksjoner.

For det første, bestem hvor mange personer som vil bli med på campingturene dine. Campingvogner kommer i ulike størrelser, fra kompakte modeller designet for par til større modeller med flere soveområder for familier eller grupper av venner. Vurder antall senger, sitteområder og lagringsplass for å komfortabelt kunne huse alle.

Tenk deretter over planløsningen og funksjonene som er viktige for deg. Foretrekker du en åpen planløsning eller separate rom? Er du på utkikk etter en campingvogn med et fullt utstyrt kjøkken, eller er du fornøyd med et mindre matlagningsområde? Ta hensyn til din livsstil, preferanser og spesifikke behov for å finne en campingvogn som passer deg best. Kontakt oss dersom du ønsker råd og veiledning på hva slags vogn som passer din livsstil best. 

Det er også essensielt å vurdere vekten og slepekapasiteten til kjøretøyet ditt. Sørg for at bilen eller lastebilen din kan slepe campingvognen du er interessert i trygt, og vær oppmerksom på eventuelle juridiske krav eller restriksjoner i ditt område.

Ved å ta deg tid til å forske og teste forskjellige campingvogner, kan du finne den perfekte matchen for dine campingeventyr, og sikre komfort, funksjonalitet og en planløsning som passer dine behov.

Essensielt Utstyr for Camping med Campingvogn

For å få mest mulig ut av din campingopplevelse, er det viktig å ha riktig utstyr og forsyninger for hånden. Her er noen essensielle ting å vurdere å pakke:

 • Sengetøy: Sørg for at du har komfortabelt sengetøy, puter og nok tepper eller soveposer for å holde deg varm under kjølige netter. Har du varme i vognen så trenger du kanskje ikke ta med vinterdynen?
 • Kjøkkenutstyr: Fyll campingvognen din med matlagingsredskaper, gryter og panner, tallerkener, bestikk og andre kjøkkenessenser. Glem ikke oppvaskmiddel, svamper og håndklær for opprydding.
 • Utendørsutstyr: Ta med campingstoler, et bord og en bærbar grill eller komfyr for matlaging utendørs. Ikke glem å ta med en kjøler eller et kjøleskap for å holde maten og drikken din frisk.
 • Sikkerhetsutstyr: Ha et førstehjelpssett, brannslukker og nødforsyninger i campingvognen din i tilfelle uforutsette hendelser.
 • Underholdning: Ta med brettspill, bøker eller en bærbar musikkspiller for å holde deg underholdt i nedetid.
 • Belysning: Ta med lommelykter, lanterner og ekstra batterier for å sikre at du har nok belysning om natten.
 • Utendørs Nødvendigheter: Ikke glem ting som solkrem, insektsmiddel og et godt par turstøvler for utendørsaktiviteter.

Ved å pakke disse essensielle tingene, vil du være godt forberedt på enhver situasjon og kan fullt ut nyte campingeventyret ditt med campingvogn.

Planlegging av campingtur med campingvogn

Å planlegge campingturen med campingvogn på forhånd kan bidra til en problemfri og hyggelig opplevelse. Her er noen tips å vurdere:

 • Velg et Reisemål: Forsk på potensielle campingsteder og velg et reisemål som passer dine preferanser. Vurder faktorer som nærhet til fasiliteter, lokale attraksjoner og typen miljø du ønsker å utforske.
 • Gjør Reservasjoner:
  Hvis du planlegger å bo på en populær campingplass er det tilrådelig å gjøre reservasjoner på forhånd for å sikre din plass. Dette er spesielt viktig i høysesongen.
 • Sjekk Lokale Reguleringer:
  Gjør deg kjent med eventuelle regler eller forskrifter angående camping på ditt valgte reisemål. Noen områder kan ha spesifikke restriksjoner på bålfyring, støynivå eller bruk av generatorer.
 • Lag en Reiserute:
  Planlegg en grov reiserute for turen din, inkludert varigheten av oppholdet på hvert sted og eventuelle aktiviteter eller attraksjoner du ønsker å besøke. Ha imidlertid rom for fleksibilitet og spontane avstikkere for å få mest mulig ut av uventede oppdagelser.
 • Sjekk Værmeldingen:
  Følg med på værmeldingen for reisemålet ditt og pakk deretter. Vær forberedt på endringer i temperatur, nedbør eller andre værforhold som kan påvirke planene dine.
 • Informer Noen om Planene Dine:
  Før du legger ut på campingeventyret med campingvognen, informer en pålitelig venn eller familiemedlem om reiseruten din og forventet returdato. Dette sikrer at noen kjenner til din oppholdssted i tilfelle en nødsituasjon.
 • Ved å planlegge på forhånd og ta disse skrittene, kan du minimere potensielle problemer og få mest mulig ut av campingturen med campingvogn.


Sette opp campingvognen på campingplassen

Når du ankommer valgt campingplass, er det på tide å sette opp campingvognen og skape et komfortabelt hjem borte fra hjemmet. Her er noen steg å følge:

 • Nivellering og Stabilisering: Før du kobler fra campingvognen, sørg for at den er posisjonert på en jevn overflate. Bruk nivelleringsblokker eller ramper for å justere høyden om nødvendig. Når den er i vater, aktiver stabilisatorene for å redusere enhver vuggebevegelse.
 • Koble til Fasiliteter: Koble campingvognen til campingplassens elektriske, vann- og avløpstilkoblinger hvis tilgjengelig. Følg instruksjonene gitt av campingplassen og ta hensyn til eventuelle spesifikke krav eller restriksjoner.
 • Avkobling:
  Koble forsiktig fra campingvognen fra ditt trekkjøretøy ved å bruke passende prosedyrer for tilkobling og frakobling. Parker trekkjøretøyet trygt på et utpekt område.
 • Sette Opp Utendørsområde:
  Skap et innbydende utendørsområde ved å sette opp campingstoler, bord, og annet utendørsutstyr du har med. Vurder å legge til en skygge eller markise for å beskytte deg mot solen eller regnet.
 • Organisere Interiøret:
  Arranger interiøret i campingvognen for å maksimere plass og komfort. Oppbevar eiendelene dine på bestemte områder, og sørg for at tyngre gjenstander er sikret for å forhindre at de flytter seg under reisen.
 • Sjekk Systemer:
  Test alle systemene i campingvognen, inkludert lys, apparater og rørleggerarbeid, for å sikre at alt fungerer som det skal. Hvis det oppstår problemer, adresser dem umiddelbart eller søk profesjonell hjelp om nødvendig.
 • Ved å følge disse stegene, kan du raskt og effektivt sette opp campingvognen på campingplassen, noe som lar deg slappe av og nyte omgivelsene.


Sikkerhetstips for camping med campingvogn

Sikkerhet bør alltid være en topp prioritet når du camper med campingvogn. Her er noen viktige sikkerhetstips å huske på:

 • Sjekk og Vedlikehold:
  Inspiser regelmessig campingvognen og dens komponenter for tegn på slitasje. Sørg for at dekk, bremser, lys og andre essensielle komponenter er i god stand. Stamsaas Fritid sitt verksted kan om nødvendig bistå eller rådgi ved behov. 
 • Sikre dine eiendeler:
  Oppbevar verdisaker utenfor synet og lås campingvognen sikkert når du er borte. Vurder å investere i ytterligere sikkerhetstiltak som hjullåser eller tilhengerlåser for å avskrekke tyveri.
 • Øv brannsikkerhet:
  Følg alle brannsikkerhetsretningslinjer og reguleringer. Hold brennbare gjenstander borte fra varmekilder og slukk alltid leirbål helt før du forlater dem uten tilsyn.
 • Vær oppmerksom på omgivelsene:
  Gjør deg kjent med det lokale dyrelivet og eventuelle potensielle farer i campingområdet ditt. Ta forholdsregler for å forhindre møter med farlige dyr og vær oppmerksom på eventuelle giftige planter eller insekter.
 • Hold kontakten:
  Sørg for at du har et pålitelig kommunikasjonsmiddel, som en mobiltelefon eller en toveisradio, i tilfelle nødsituasjoner. Gjør deg kjent med nærmeste medisinske fasiliteter og nødtjenester.
 • Respekter naturen:
  Etterlat ingen spor ved å praktisere ansvarlig camping. Rydd opp etter deg selv, kast avfall på riktig måte, og respekter det naturlige miljøet og dyrelivet.
 • Ved å prioritere sikkerhet og følge disse retningslinjene, kan du nyte en bekymringsfri campingopplevelse med campingvogn.


Morsomme aktiviteter for et minneverdig campingeventyr med campingvogn

Et campingeventyr tilbyr endeløse muligheter for moro og minneverdige opplevelser. Her er noen aktiviteter å vurdere:

 • Fotturer og naturvandringer:
  Utforsk den naturlige skjønnheten rundt campingplassen din ved å legge ut på fotturer eller naturvandringer. Forsk på lokale stier og velg ruter som passer ditt kondisjonsnivå og interesser.
 • Vannaktiviteter:
  Hvis campingplassen din ligger i nærheten av en innsjø, elv eller strand, dra nytte av vannaktiviteter som svømming, kajakkpadling, fiske eller paddleboarding. Sjekk lokale regler og sikkerhetsretningslinjer før du engasjerer deg i vannrelaterte aktiviteter.
 • Matlaging:
  Lag deilige måltider over et bål eller med din bærbare grill. Fra s'mores og pølser til gourmetretter, tilfører matlaging ved bålet en unik smak til campingopplevelsen din.
 • Stjernekikking:
  Nyt skjønnheten i nattehimmelen ved å stjernekikke. Borte fra bylysene gir camping en perfekt mulighet til å observere stjernebilder, stjerneskudd og Melkeveien.
 • Fotografering:
  Fang skjønnheten i omgivelsene dine gjennom fotografering. Eksperimenter med forskjellige vinkler, lyssetting og komposisjoner for å skape fantastiske bilder som vil minne deg om ditt campingeventyr med campingvogn.
 • Lokale Utforskninger:
  Ta deg tid til å utforske nærliggende byer, landsbyer eller attraksjoner. Besøk lokale markeder, museer eller historiske steder for å fordype deg i kulturen og lære om områdets rike arv.
 • Husk, nøkkelen til et minneverdig campingeventyr med campingvogn er å omfavne nye opplevelser, trå ut av komfortsonen og skape varige minner.


Vedlikehold og stell av campingvognen din

Riktig vedlikehold og stell er essensielt for å holde campingvognen din i optimal tilstand. Her er noen tips for å sikre lang levetid:

 • Regelmessig rengjøring:
  Rengjør campingvognen din regelmessig, både innvendig og utvendig, for å forhindre oppbygging av skitt, støv og smuss. Legg spesiell vekt på taket, vinduene og tetninger, så vel som interiøroverflater og polstring.
 • Sjekk for lekkasjer:
  Inspiser jevnlig campingvognen for tegn til lekkasjer, som vannflekker eller fuktighet. Ta hånd om eventuelle problemer raskt for å forhindre ytterligere skader. Stamsaas Fritid tar fuktkontroll på din campingvogn og er det en Hobby eller Fendt opprettholder dette også fabrikken garanti så lenge den varer.
 • Service og vedlikehold:
  Følg produsentens anbefalinger for service av campingvognen. Dette kan inkludere regelmessige inspeksjoner av elektriske systemer, gassforbindelser og andre komponenter.
 • Vinterklargjøring:
  Hvis du bor i et område med strenge vintre, må du vinterklargjøre campingvognen for å beskytte den mot frysende temperaturer. Dette kan innebære å tømme vannsystemet, tilsette frostvæske og dekke til vognen for å forhindre opphopning av snø og is.
 • Dekkvedlikehold:
  Sjekk dekktrykket regelmessig og sørg for at de er i god stand. Bytt dekk når det er nødvendig og roter dem for å fremme jevn slitasje.Husk at gummi er ferskvare og eldre dekk blir veldig harde og da også dårligere veigrep og lenger bremselengde.
 • Lagring:
  Hvis du ikke skal bruke campingvognen over en lengre periode, vurder å lagre den på et sikkert, tørt sted. Rengjør og dekk til vognen for å beskytte den mot elementene og potensiell skade.
 • Ved å følge disse vedlikeholdstipsene, kan du forlenge levetiden til campingvognen din og sikre at den forblir i utmerket stand for mange campingeventyr som kommer.


Konklusjon: Nyt det flotte friluftslivet med campingvognen din.

Campingvogn tilbyr en unik og givende måte å nyte det flotte friluftslivet på. Med friheten til å reise i ditt eget tempo, hjemmets komforter på hjul, og muligheten til å skape varige minner, er camping med vogn et eventyr uten like.

Ved å velge riktig campingvogn, pakke essensielt utstyr, planlegge turen din, sette opp campingvognen på campingplassen, prioritere sikkerhet og delta i morsomme aktiviteter, kan du få mest mulig ut av campingopplevelsen din. Ikke glem å vedlikeholde og stelle campingvognen din for å sikre dens lang levetid.

Så, enten du legger ut på en kort helgetur eller et tvers over landet, omfavn friheten, fleksibiliteten og gleden som kommer med campingvogn. Ta veien, utforsk nye horisonter, og skap minner som vil vare livet ut. 

God camping!

Campingvogn

Inspirasjon

Praktisk opplæring

Tips og triks

Hobby

Fendt